“Ik heb eigenlijk zelden discussie met mijn garantieverzekeraar”

Wie bij Auto’s Verschueren in Willebroek een tweedehandswagen koopt, krijgt niet alleen standaard 2 jaar garantie, maar kan die garantie ook met 1 of 2 jaar verlengen. Het bedrijf werkt daarvoor samen met Real Garant, een gespecialiseerde garantieverzekeraar.

Gestage groei

Auto’s Verschueren heeft België als werkgebied, maar via diverse gespecialiseerde websites vinden ook klanten uit Nederland, Frankrijk en Duitsland hun weg naar de handelaar. Online auto’s kopen door zowel particulieren als bedrijven zit duidelijk in de lift.Dirk Verschueren, zaakvoerder van Auto’s Verschueren NV, is al sinds 1994 actief als handelaar in nieuwe en jonge tweedehandswagens. Gestart met tien auto’s en een camper als kantoor, is het Willebroekse autobedrijf door de jaren heen gestaag gegroeid. Klanten hebben keuze uit een aanbod van ruim 200 wagens, alle merken en types.

Een gepassioneerd team van tien medewerkers, waaronder goed opgeleide car detailers, staan dagelijks klaar om de behoeften en de wensen van de klanten te vervullen. Waar een carwash stopt, na een oppervlakkige reiniging, gaat het team van Auto’s Verschueren veel verder. Ook wagens van externe klanten worden met de grootste zorg behandeld.

Met ‘ProTech Monte-Carlo Willebroek’ als service center bieden zij bovendien ook schoonheidsbehandelingen aan voor o.a. oldtimers, mobilhomes en boten.

Standaard twee jaar garantie

Auto’s Verschueren biedt zijn klanten standaard twee jaar garantie aan, met de mogelijk

heid om die garantie tot vier jaar te verlengen. Voor zowel de wettelijke garantie als de extra waarborg, doet Dirk Verschueren hiervoor beroep op Real Garant, een gespecialiseerde verzekeraar.

Dirk Verschueren: “Standaard geven wij onze klanten het dubbele van de wettelijke termijn, dus twee jaar garantie. Tegen betaling kunnen zij die waarborg uitbreiden tot drie en zelfs tot vier jaar. Om die waarborg te dekken, werken wij al vijf jaar samen met Real Garant. Bovendien, om discussies te vermijden met klanten, ging onze voorkeur uit naar de meest uitgebreide garantie die Real Garant te bieden had. Normale slijtage, onderhoud, motorolie en allerlei vloeistoffen worden niet vergoed. Maar in sommige gevallen treedt onze verzekeraar toch ook hier weer soepel op.”

Een kwestie van vertrouwen

“Wederzijds vertrouwen is de fundering voor een constructieve samenwerking”, aldus Dirk Verschueren.

“Wij verkopen voornamelijk jonge tweedehandswagens. Elke wagen wordt zorgvuldig nagekeken wat betreft het onderhoud, de staat van de carrosserie en de banden, voor die wordt afgeleverd aan de klant. Er gaan dus heel wat voorbereidingen aan vooraf.”

“Voor al die taken, die deels in ons eigen bedrijf en deels in ons ‘dochterbedrijf’ (DCS bvba, n.v.d.r.) worden uitgevoerd, hanteren wij een hoge afwerkingsgraad, met oog voor detail. De auto’s worden daar grondig gecontroleerd en gereconditioneerd tot in showroomstaat.”

Aanspreekpunkt sinds jaar en dag

“Net om die redenen kan Real Garant ons interessante voorwaarden geven. Een handelaar die zijn auto’s vanop de trailer onmiddellijk in de showroom zet, zonder adequate controle en voorbereiding, komt vroeg of laat in de problemen met zijn verzekeraar. Alles draait om wederzijds vertrouwen. Wij nemen ons vak heel ernstig. Real Garant weet dit en volgt onze dossiers ook heel nauwgezet op. In het bijzonder hun vertegenwoordiger, Rachid Gazzal, die al jaar en dag hét aanspreekpunt bij Real Garant is en er alles aan zal doen om het vertrouwen van zijn klanten niet te schaden”, benadrukt Verschueren.

Tevreden over de samenwerking

“Zoals gemeld werken wij reeds vijf jaar samen met Real Garant en wij zijn méér dan tevreden. Net als onze klanten trouwens: als er al eens een probleem is, dan wordt dat steeds professioneel opgelost. We hoeven dus geen kostbare tijd te verspillen aan discussies over het wel of niet gedekt zijn van bepaalde kosten. Real Garant speelt hierin kort op de bal en toont de nodige flexibiliteit.”

“We hebben in het verleden vaak met andere maatschappijen samengewerkt en dan waren er altijd meningsverschillen in de zin van ‘dit is gedekt, dat is niet gedekt’. Dat zijn gesprekken die we met onze klanten niet graag voeren.”

“Sinds we met Real Garant samenwerken, behoort dat soort problemen tot het verleden. We nemen van hen dan ook het meest complete garantieprogramma af. De samenwerking verloopt zeer vlot en daar zijn we zeer tevreden over – net als ons klanten, trouwens. Ook de uitbreidbaarheid van de garantie wordt door hen zeer geapprecieerd. Voor een paar honderd euro kunnen zij één of twee jaar garantie extra krijgen en zich zo van de nodige gemoedsrust verzekeren.”

“Dat is geen overbodige luxe”, aldus Dirk Verschueren. “Als je vandaag met je auto naar een garage rijdt, ben je al gauw enkele honderden euro’s kwijt. Een degelijke waarborg zien wij als verkopers toch als een behoorlijke meerwaarde bij aankoop van een wagen.”

“Het feit dat de meeste auto’s die wij verkopen overwegend jonger dan vier jaar zijn en minder dan 80.000 kilometer op de teller hebben, maakt de samenwerking nog interessanter. Wij verkopen veel nieuwe wagens en die worden standaard met drie jaar waarborg verkocht. Door selectief aan te kopen binnen Europa, kunnen wij die nieuwe wagens aanbieden met 20 à 25% korting op de catalogusprijs. Het spreekt vanzelf dat daar een degelijke garantie bij hoort.”

“Door een efficiënte samenwerking met Real Garant én onze voortreffelijke dienst na verkoop, proberen we onze klanten zoveel mogelijk te ontzorgen. Alles wordt intern geregeld, mede dankzij onze andere partners waarmee we samenwerken (garages, carrosserie, bandencentrale e.a.). Klantentevredenheid dragen wij immers hoog in het vaandel.”

bron: CarFix  (http://carfix.pmg.be/nl/nieuwsdetail/37802010/T19281N0030XLAE/bij-carrosserie-verschueren?t=637063098896234994)