Zo’n tien jaar geleden startte Carlo Stramare zijn eenmanszaak op, met als activiteit de inkoop en verkoop van kwalitatieve tweedehandswagens. In die tijd kwam hij ook in contact met Real Garant en zag meteen het win/win potentieel voor zijn klanten en voor zichzelf.

Bij S’Team Cars straalt alles orde, netheid en de gedrevenheid om de dingen goed te doen uit: het zorgvuldig samengesteld aanbod tweedehands auto’s, de goed uitgeruste werkplaats, de website… “Met de verzekeringsformules van Real Garant kon ik mijn klanten een extra zekerheid aanbieden bij de aankoop van een auto, terwijl ik zelf als eenmanszaak ook veel geruster kon werken” blikt Carlo Stramare terug op de start van zijn samenwerking met Real Garant. “Er zijn twee verzekeringsformules mogelijk, maar ik heb ervoor gekozen enkel de meest volledige voor te stellen. Dat biedt zowel de begunstigde – de koper van het voertuig – als mezelf de grootste gemoedsrust. Ook al selecteer ik zeer streng bij de inkoop van auto’s, een glazen bol heb ik ook niet. Dan is het goed dat er ook in het slechtste geval geen verliezers zijn”.

Een ruime dekking

De Real Garant verzekeringsformule die kopers van een tweedehandsauto kunnen afsluiten is zeer veel omvattend: motor, versnellingsbak,overbrenging, stuurinrichting, remmen, elektrische en elektronische systemen van het voertuig, motorkoeling, airco, comfortuitrusting… “Kopers van tweedehands auto’s maken veel gebruik van het internet om hun droomauto te vinden” stelt Carlo Stramare vast. “Ze komen dan ook steeds van verder, waardoor ze bij het minste technische probleempje niet even kunnen binnenspringen in mijn werkplaats. Dan toont de Real Garant verzekering haar grote waarde, want de koper die hier een model van merk A koopt, kan dankzij de verzekering overal terecht in een garage van merk A, in de nabijheid van zijn woonplaats en zelfs in het buitenland tijdens een vakantietrip!”.

Klanten uit de buurt worden binnen de 24 uur geholpen door Carlo Stramare. De samenwerking tussen Real Garant en S’Team Cars gaat verder dan het voorstellen van de verzekeringsformule door Carlo Stramare. Via Real Garant zit hij in een groot netwerk van garages die ingeschakeld worden om problemen op te lossen voor de verzekerden. “Recent was er een ernstig geval van iemand die een tweedehands auto van het merk Y gekocht had bij een merkconcessie van merk X” verduidelijkt Carlo Stramare. “Er kwam een probleem met de auto aan het licht en de eigenaar van de auto bleef in de kou staan nadat hij de garage waar het voertuig werd aangekocht had gecontacteerd. Gelukkig was hij verzekerd bij Real Garant, die ons contacteerde als partner in de regio waar de gedupeerde woont. Wij hebben de auto helemaal in orde gezet, wat gepaard ging met het uitwisselen van de motor. Geen kleinigheid dus, en alweer een bewijs voor het win/win voordeel voor allen”. Alles onder één dak S’Team Cars staat voor de inen verkoop van tweedehandsauto’s evenals het onderhoud ervan. Carlo Stramare investeert voortdurend in de uitrusting van zijn garage. Recent kocht hij apparaten voor het einigen van injectoren, roetfilters en turbo’s, alsook een toestel voor het bijvullen van aircosystemen. “Het gaat uitsluitend om Belgische wagens, jonger dan acht jaar en met minder dan 100.000 km op de teller, veelal zelfs veel minder” licht Carlo Stramare toe. “Enkel ongevalvrije voertuigen komen in aanmerking voor wat ik inkoop. Ik zoek alle auto’s zelf uit. Soms gaat het ook om nieuwe exemplaren, zoals enkele Alpine A110 in de obligate blauwe kleur, die het Franse sportwagenmerk typeert”.

 

Info GARAGE Nr. 3 Mei ’20: http://www.infogarage.be/frontend/files/userfiles/files/Mei_2020/mei20-NL-web-gecomprimeerd.pdf