Sinds 2013 is Bhen Auto een gevestigde waarde aan de drukke Brusselsesteenweg in Asse. Ibrahim Jadir staat
er aan de leiding van een zaak in tweedehandsauto’s met een opvallend breed aanbod, van kleine scherp
geprijsde stadsauto’s tot prestigieuze berlines van premium automerken, afgewisseld met een oogstrelende
cabrio of hartverwarmende sportwagen.

Het succes van Bhen Auto is gebouwd op enerzijds de zeer selectieve inkoop door de zaakvoerder zelf, anderzijds de technische ondersteuning in de eigen werkplaats waar kopers nadien ook terecht kunnen voor onderhoud en herstellingswerken. “Alle inkomende auto’s worden op een dertigtal punten gecontroleerd” getuigt eigenaar en zaakvoerder Ibrahim Jadir. “Het samenspel tussen inkoop en onze eigen werkplaats is heel belangrijk in onze werking. Voldoet een auto niet helemaal, dan gaat hij door naar een opkoper. Is alles in orde, dan komt opnieuw de werkplaats in actie om hem in beste showroomconditie te brengen”. De handel in tweedehandswagens evolueert voortdurend. Zo willen premiummerken overnames van andere (premium) merken liever niet zichtbaar op hun terrein hebben, wat interessante kansen biedt voor inkopers die kwaliteit opsporen zoals Ibrahim Jadir. Dat Bhen Auto al jaren meedraait en een goede reputatie heeft opgebouwd, maakt ook dat er spontane voorstellen komen van grossiers.

Partner met onderscheiding

“Ik heb voor Real Garant gekozen omwille van de reactieve service” geeft Ibrahim Jadir aan. “Real Garant draagt zeker bij tot een ernstige uitstraling naar onze klanten. Het geeft vertrouwen naar buiten, maar is ook voor onszelf een uitstekende oplossing voor wanneer het al eens fout loopt met een verkochte auto. De flexibiliteit in afhandeling van schadegevallen in noodsituaties of wanneer onderdelen niet voorradig zijn, ervaren we zeker als sterke troef”. Real Garant laat keuze uit twee formules: ‘Premium plus’, wat staat voor de standaard garantie, gericht op kleinere benzinewagens met weinig technische complexiteit; en ‘Elite’ voor duurdere wagens met hoger technisch risico. De garantie heeft een standaard looptijd van één jaar. Daarnaast is er ook de mogelijkheid tot garantieverlenging, een keuze die aan de koper wordt overgelaten en waarvoor deze ook betaalt. “Onze Real garant partners worden beloond voor de kwaliteit die ze leveren” vult Rachid Gazzal, Accountmanager Real Garant aan. “Jaarlijks wordt de samenwerking geëvalueerd en worden de premies geoptimaliseerd op basis hiervan, steeds in samenspraak met de partner in kwestie. Op deze manier begrijpt de partner ook beter de factoren die een impact hebben op de premiezetting en kan hij bijgevolg ook deels zijn eigen premie mee bepalen. Dit is een unieke troef van Real Garant”. “Daarnaast behaalde Real Garant op de laatste BeLux klantensurvey eind 2019 een top ‘Net Promotor Score’ van 47%. Het beantwoorden van 98% van de oproepen binnen de vijf beltonen, 96% van de binnengekomen dossiers behandelen binnen de drie uur én het betalen van de facturen binnen de vijf werkdagen, werpt dus duidelijk zijn vruchten af” aldus Rachid Gazzal. Bhen Auto heeft zelf ook reeds drie jaar op rij de Real Garant onderscheiding gehaald, een bewijs voor de excellente kwaliteit van de verkochte auto’s en de prima samenwerking.

Voor alle smaken en beurzen

“Gemiddeld staat hier een keuzewaaier van 65 tot 70 auto’s op het terrein” geeft Aurelio Coster, verantwoordelijk voor de verkoop mee. “We bieden alle merken in een zeer brede prijswaaier, van 3000 tot 50.000 euro. Kandidaat-kopers vinden hier altijd hun gading en waar nodig gaan we ook doelgericht op zoek voor onze klanten”. Naast het aanbod tweedehandsauto’s maken de geboden garantie – vanaf een waarde van +/- 14.000 euro – en de aanwezigheid van een eigen werkplaats met twee ervaren medewerkers – waarvan één gespecialiseerd in elektronica en elektromechanica – het verschil tegenover heel wat concurrenten. Zowat 4 op 5 kopers keren bij Bhen Auto terug voor het onderhoud van hun auto’s. Mond-aan-mond reclame is ook vandaag nog essentieel in het zaken doen met tweedehandsauto’s, al is de rol van sociale media gigantisch uitgegroeid. Bhen Auto is online aanwezig met een eigen website, biedt aan via specifieke tweedehandssites als Autoscout24 en plaatst het beschikbare aanbod op zowat alle sociale media. Bhen Auto werd door AutoScout24 opeenvolgend in 2019 en 2020 uitgeroepen tot ‘super verkoper’.

 

Info GARAGE September 2020