Reeds sinds 2003 actief in Benelux, is Real Garant vandaag een vaste speler in de automotive wereld. De garantieverzekeraar blijft echter allerminst op zijn lauweren rusten, met het aanbieden van bijvoorbeeld onderhoudscontracten en mobiliteitsformules.
Het doel blijft echter altijd hetzelfde: “We willen voor iedereen gemoedsrust bieden, zowel voor de verkoper als voor de eigenaar van het voertuig”, aldus Wim Vanackere, directeur van Real Garant Benelux.

Succeskroniek

“In 1987 waren enkele autoconstructeurs op zoek naar oplossingen om garantieverlengingen te kunnen verschaffen op hun nieuwe wagens, alsook om garanties te kunnen indekken op hun tweedehandswagens: dit was destijds de trigger voor het opstarten van Real Garant in Duitsland.
Door de jaren heen werden vervolgens diverse buitenlandse Real Garant filialen opgericht om de lokale markt te bedienen van de noodzakelijke garantieproducten, waarbij het Benelux-filiaal in 2003 het daglicht zag”, vertelt Wim Vanackere.

“Intussen maakt Real Garant sinds 2007 deel uit van de Zurich Group, een van de wereldspelers inzake verzekeringen. Garantieverzekeringen behoorden nog niet tot hun productportfolio waardoor hun oog viel op Real Garant. De rest is geschiedenis.”

Gemoedsrust

“Intussen evolueert de markt. We kregen steeds meer de vraag naar alternatieve garantieproducten zoals bandengaranties, garantie op reserveonderdelen, CNG-gevolgschadegarantie, onderhoudscontracten … alles steeds in het kader van een aantal klantloyaliteittools en een zekere gemoedsrust voor alle betrokkenen. We zijn dus geëvolueerd van een eenvoudige garantieaanbieder naar een toonaangevende specialist op het vlak van automotive garantieformules, onderhoudsprogramma’s, mobiliteit …”

Het draagt allemaal bij tot de centrale doelstelling van Real Garant: “We beogen resoluut de gemoedsrust van onze klanten, zodat die zich met een gerust gemoed kunnen focussen op hun corebusiness, wetende dat ze de ondersteuning van een stabiele en competente verzekeraar achter zich staan hebben.”

Competente medewerkers

“Bijzonder trots zijn we overigens op onze Google Review-score van 4,7/5 (35 beoordelingen) en onze ‘Net Promotor Score’ van 47% in de jongste Belux klantensurvey. Het bewijs dat onze klanten onze inspanningen naar waarde weten te schatten.”

Nog enkele cijfers op een rijtje:

  • 98% van de oproepen beantwoord binnen de vijf beltonen;
  • 96% van de dossiers behandeld binnen de drie uur;
  • factuurbetaling binnen de vijf werkdagen.

“Dit kunnen we enkel realiseren met een team van competente, gemotiveerde en geëngageerde medewerkers die allen dagelijks het beste van zichzelf neerzetten ten dienste van onze klanten. Een welgemeende dankjewel aan onze medewerkers is hier zeker op zijn plaats, evenals aan onze klanten voor hun jarenlange trouw”, aldus een tevreden Wim Vanackere.

CarFix (https://carfix.pmg.be/nl/dossier/ECFbe2120S03_00)