Geschiedenis schrijven

Historie

Hoe Real Garant geschiedenis schrijft

In de afgelopen jaren heeft Real Garant zich ontwikkeld van een klassieke garantieverzekeraar tot een specialist in klantenbinding, die meer te bieden heeft dan een klassieke garantieverzekering.

Laat u meenemen op een reis door de tijd langs de 30-jarige geschiedenis van Real Garant en wij laten u de mijlpalen zien die de onderneming tot nu toe kenmerken.

Oprichting van IVG

In 1987 werd de Innovative Vertriebsgesellschaft mbH (IVG) opgericht. Later ontstond uit IVG Real Garant. De onderneming werd op 27 augustus 1987 als vennootschap ingeschreven in het handelsregister. De oprichting van het huidige Real Garant was een feit.

Naamswijziging in Real Garant GmbH Autohandelsbedarf

In 1992 werd IVG omgedoopt tot Real Garant GmbH Autohandelsbedarf.

Oprichting van Real Garant Versicherung AG

Een jaar later, in 1993, ontstond uit Real Garant GmbH Autohandelsbedarf de huidige Real Garant Versicherung AG. Het bedrijf had een nominaal kapitaal van 2,4 miljoen Duitse mark.

Oprichting RGGS

In 1994 werd het dochterbedrijf Real Garant GmbH Garantiesysteme opgericht. In hetzelfde jaar werden via RGAG 7700 risico’s verzekerd.

Oprichting dochteronderneming RGGS Real Garant España

In 1998 zag het dochterbedrijf Real Garant GmbH Garantiesysteme in Spanje het levenslicht

Verhuizing naar Neuhausen

Real Garant verhuisde in 1998. Sindsdien bevindt de hoofdzetel zich in Neuhausen auf den Fildern. Intussen verzekert Real Garant meer dan 80.000 risico’s.

Oprichting van de vestiging in Oostenrijk

De eerste Europese vestiging van Real Garant Versicherung AG werd in 2002 in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen opgericht.

Oprichting van de vestiging in België Markttoetreding Luxemburg en Nederland

In hetzelfde jaar kon de vestiging in België opgericht worden. Van daaruit wordt tot vandaag de Nederlandse en Luxemburgse markt bediend.

Verkoop van aandelen aan ADAC Schutzbrief Versicherungs-AG

ADAC Schutzbrief Versicherungs-AG verwerft de aandelen in Real Garant Versicherung AG en wordt zo hoofdaandeelhouder.

Zurich wordt enige aandeelhouder

In 2007 worden de aandelen in Real Garant Versicherung AG verkocht aan de Zürich Beteiligungs-AG Deutschland. Zurich bezit tot vandaag 100% van de aandelen.

Toetreding tot de Tsjechische markt en ingebruikname van givit WMS

Vanuit de vestiging in Oostenrijk wordt sinds 2009 ook de Tsjechische markt bediend. Ook het klantenbindingsprogramma givit werd in 2009 gelanceerd.

Toetreding tot de Slovaakse en Hongaarse markt

In Oost-Europa worden de Slovaakse en Hongaarse markten aangeboord. Beide markten worden vanuit de vestiging in Oostenrijk bediend.

Marktintroductie care4mobility en onderhoudscontract

In 2015 en 2016 brengt Real Garant baanbrekende producten op de markt. Care4mobility – de eerste klantenapp voor autobedrijven en een onderhoudspakket voor nieuwe wagens en tweedehandsvoertuigen.

Oprichting van de Italiaanse vestiging

Sinds 1 november 2017 heeft Real Garant ook een kantoor in Verona, waar deskundige medewerkers graag advies geven inzake klantenbinding.

Toetreding tot de Kroatische, Sloveense en Portugese markt

Sinds 2018 worden de Kroatische en Sloveense markten vanuit de vestiging in Oostenrijk bediend. De Portugese markt wordt vanuit de vestiging in Spanje bediend.

Toetreding tot de Roemeense markt

De Roemeense markt wordt sinds 2019 vanuit de vestiging in Oostenrijk bediend.