Dezelfde superservice in heel Europa

Real Garant helpt Lexmoto zijn doel te bereiken

In het Verenigd Koninkrijk behoort Lexmoto al enkele jaren tot de top drie van motordealers, samen met Honda en Yamaha. Begin 2021 breidde het bedrijf uit naar het Europese continent, te beginnen met Frankrijk. Sinds mei bedient Lexmoto Frankrijk ook België. Daarvoor ging het op zoek naar een dienstverlener die eveneens de garantie van twee of drie jaar op zich kon nemen, zoals Lexmoto France dat biedt in Frankrijk. Het vonden een partner in Real Garant.

Opstart in Engeland

Voor Lexmoto begon het allemaal in Engeland in Exeter. Na in 2003 te zijn begonnen met de import van motorfietsonderdelen, heeft Lexmoto in 2007 de import van motorfietsen toegevoegd, waardoor het snel ging. Vandaag verkoopt het merk jaarlijks 13.000 motorfietsen in het Verenigd Koninkrijk. De drie merken van de groep in 2022 zijn Lexmoto (motorfietsen en scooters), CMPO (onderdelen) en Lextek (accessoires).

Succes voortgezet op het europese continent

“Begin 2021 werd Lexmoto France opgericht en een jaar later zijn er al meer dan 30 concessiehouders, waaronder grote namen als Dafy Moto en Motoland. Elke twee weken komt er een tiental dealers bij”, zegt Pierre Sarazin, operations director bij B-CAN SAS, exclusief importeur van Lexmoto Frankrijk.

Kortst mogelijke levertijden

“Hier in Valenciennes hebben we een voorraad van 500 motorfietsen met de bijhorende reserveonderdelen, wat de levering binnen de kortst mogelijke termijn vergemakkelijkt. Dit is een douane-entrepot, waardoor ik meer moto’s en scooters kan opslaan en ze binnen de hele EU kan
versturen, aangezien ik alleen btw en andere belastingen betaal wanneer ik de moto of scooter naar de dealer stuur”. “België ligt hier op enkele kilometers vandaan,” vervolgt Pierre. “Het was dan ook logisch om, na Frankrijk, ook daar op te starten. Vanuit Valenciennes bedienen we vervolgens dealers in Frankrijk en België. We sturen ook motos naar onze dealers in Malta en Ierland.”

“In een volgende stap bedienen we ook Luxemburg en Nederland. We zijn ook al besprekingen begonnen met Real Garant voor Spanje en Portugal.”

Volledige garantie ongeacht de kilometerstand

Lexmoto biedt motorfietsen en scooters van 50 tot 300 cc aan tegen een betaalbare prijs. Het bedrijf is trots op de kwaliteit van zijn motorfietsen, die elk worden geleverd met een volledige garantie op onderdelen en werkuren van twee of drie jaar, volgens de wens van de klant. “We waren dus op zoek naar een dienstverlener in de Benelux die eveneens een garantie van twee of drie jaar kon bieden,” legt Pierre uit. “Ik wendde me hiervoor tot Real Garant. Normaal bieden zij alleen garantie voor de tweedehandsmarkt. Wim Vanackere (general manager van Real Garant Benelux) stemde er echter mee in om de reparatie op dezelfde manier aan te bieden op de eerste en de laatste dag van de garantie. Wij bieden in België dus een soortgelijk product aan als in Frankrijk. Wij wilden de Belgische prijzen zo dicht mogelijk de Franse prijzen laten benaderen, met een garantieservice die op hetzelfde niveau ligt. Hoewel België een hoger btw-tarief hanteert dan Frankrijk (20%), zijn we erin geslaagd het prijsverschil tot ongeveer 5% te beperken. In het Belgisch contract is pechverhelping niet inbegrepen, omdat er veel verzekeringsmaatschappijen zijn die dit in hun contract met Touring hebben opgenomen of met andere diensten die in Frankrijk niet bestaan.”

Een partner die naar je luistert

“Ik was blij dat ik kon samenwerken met Real Garant, met wie ik op een pragmatische manier kon onderhandelen. Zij voeren geen beleid ’te nemen of te laten’.” Bezoek de Lexmoto-website in België: be.lexmoto.eu