Real Garant opende in januari een vestiging in Italië, en breidt zijn activiteiten verder uit in Zuid-Europa. Het bedrijf boort nu ook de Portugese, Kroatische en Sloveense markt aan.

Real Garant Versicherung AG wilt blijven groeien. De dynamische onderneming breidt haar activiteiten uit en biedt haar producten en diensten nu ook in Portugal, Slovenië en Kroatië aan. Het dochterbedrijf van de Zurich Groep is voortaan aanwezig in veertien Europese Landen en bedient op dit moment in totaal meer dan 7500 zakelijke klanten, van autodealers en producenten tot importeurs en onafhankelijke garages.
“Bij producenten is er een steeds grotere vraag naar internationale samenwerking. Daarom is het voor ons als middelgrote klantenbindingsspecialist hét perfecte moment om verder uit te breiden naar nieuwe markten. En andere landen staan al op het programma”, kondigt Lutz Kortlüke, bestuursvoorzitter van Real Garant, aan.

Uitbreiding naar Portugal – De nieuwe Portugese markt wordt vanuit de vestiging in Madrid bediend. In Spanje is Real Garant al meer dan 20 jaar een van de grootste aanbieders van garantieproducten. Voor Portugal werden al twee samenwerkingsovereenkomsten met producenten gesloten. De onderneming werkt samen met Mercedes-Benz voor de bandengarantie, en Jaguar/Land Rover wil samen met Real Garant de garantieactiviteiten uitbreiden naar Portugal. “We zijn verheugd dat we naast Spanje ook Portugal kunnen bedienen en hopen onze aanwezigheid in deze markt binnenkort door bijkomende samenwerkingen verder uit te breiden”, aldus Javier Mesa, algemeen directeur filiaal Spanje.

Uitbreiding naar Slovenië en Kroatië – Vanuit de vestiging in Wenen worden momenteel de Oostenrijkse, Tsjechische, Hongaarse en Slowaakse markten bediend. Voortaan zullen Michael Erb, algemeen directeur filiaal Wenen, en zijn 9-koppige team ook voor de Sloveense en Kroatische markten verantwoordelijk zijn. Ook in die twee landen aan de Adriatische Zee werden reeds overeenkomsten gesloten. Zo zal de garantiespecialist in de toekomst voor zijn producten en diensten onder andere samenwerken met Jaguar/Land Rover.