Sinds begin dit jaar profiteren handelaars en klanten van Hyundai van het onderhoudscontract van Real Garant, dat de perfecte aanvulling vormt op de 5 jaar garantie van Hyundai.

Enerzijds zullen klanten dankzij het contract regelmatig opnieuw langsgaan bij het autobedrijf. Dat leidt tot een betere werkplaatsbezetting voor de handelaar en versterkt de klantenbinding.

Anderzijds biedt het onderhoudscontract klanten die een auto kopen bescherming tegen onvoorziene kosten, en zorgt het dus voor gemoedsrust.

Real Garant biedt twee formules aan. Bij de optie CarCare worden alle kosten voor verplicht onderhoud gedekt. Kiest de klant voor CarCare+, dan worden bovendien ook slijtageonderdelen als remvoeringen, de koppeling en de batterij vervangen.

De looptijd van beide programma’s kan individueel aangepast worden. De contracten kunnen echter enkel afgesloten worden voor een periode van maximaal 96 maanden of 240.000 km.

Wim Vanackere, algemeen directeur van Real Garant Benelux is enthousiast over de nieuwe samenwerking: “We zijn trots dat Hyundai Real Garant heeft uitgekozen als partner voor het nieuwe onderhoudscontract CarCare. Het programma zal niet enkel de klantenbinding versterken, maar kopers en handelaars ook gemoedsrust bieden.”